dijous, 16 d’octubre del 2008

La polèmica foto d'Angelina Jolie alletant al seu fill


Aviat apareixeran publicades les primeres fotos d'Angelina Jolie alletant els seus bessons. A la portada de la revista W de novembre apareix l'actriu alletant a un dels seus fills, en una de la sèrie de fotografies realitzades pel seu marit Brad Pitt a la seva mansió de la Provença francesa. A les noticies expliquen que la foto en qüestió, en blanc i negre, apareix la Jolie amb una camisola, deixant un pit al descobert (és clar! es tracta de donar el pit!), on es veu una maneta de nadó, d'un dels bessons.
La noticia no tindria cap interès especial per a mi, si no fos perquè el rerefons de la noticia és la polèmica que ha provocat. Resulta que fa dos anys, després del naixement de la seva filla, ja va causar polèmica quan l'actriu va aparéixer en sostens de lactància sota una samarreta a la portada de la revista People.
Mentre que els grups de recolzament a la lactància i algunes mares celebren la declaració pública de Jolie, alguns "experts" afirmen que la imatge pot ser vista com vouyerisme, considerant l'estatus de símbol sexual de Jolie.
Molts trobaran un costat provocatiu i sexual de l'actriu alletant, però a mi em sembla que aquesta foto és subtil i destaca per la tendresa, en comparació a altres fotos de Jolie, que destaquen més aviat per la sensualitat i la manca de roba.
Jane Krouse, portaveu de la Lliga de la Llet Internacional, l'organització més antiga del món que recolza la lactància materna, diu que les mares de bessons afirmen que alletar requereix molt temps, esforç i energia. Creu que pot ser un model per les mares primerenques. Que és una imatge bonica.
Sembla que Jolie i Pitt han trencat un tabú de la societat d'EEUU, donar el pit en públic, i les reaccions negatives no s'han fet esperar. Resulta que fins fa 10 anys, el fet de descobrir un pit per alletar en públic era tipificat en molts estats del país com exhibicionisme.
He decidit escriure sobre aquesta noticia perquè m'ha deixat al.lucinada que avui dia encara causi polèmica una foto d'una dona, sigui qui sigui, una celebritat o una mare corrent, alletant el seu fill. És el més natural del món.
La meva estupefacció en llegir que a EEUU resulta impensable donar el pit, per exemple, en un restaurant i que per evitar mirades i comentaris de reprobació, moltes dones solen retirar-se al bany per fer-ho.
Crec que celebritats com Jolie creen tendència i el fet que l'actriu aparegui allletant els seus fills pot inspirar a moltes mares, no?

2 comentaris:

labruixoleta ha dit...

com dius tu, donar el pit és la cosa més natural del món. Convertir això en un tabú... doncs res, demostra que encara hi ha massa tabús al món.
Mica en mica, anant endavant, potser tornarem endarrera, als orígens, quan les coses naturals no ens semblaven anti-naturals.

Petonets per tu i pel Martí :-)***

Mamadenpol ha dit...

Hola Meritxell, saps que van fer fora del museo del prado una dona per donar el pit perquè violentava els visitants?
es el món on vivim!!!